
İnternette kabaklı bir çorba ararken bulduğum bir tarifi eşimin ve çocukların seveceği şekilde değiştirdim. İçinde patates vardı patates koymayıp yerine bulgur koydum. Çok güzel oldu, her yemeğin ince tahlilini yapan eşim de beğendi. Hoş ve yumuşak bebeklere hitap eden bir tadı olmuştu.
Benim yaptığım şekliyle malzemeler:
yağ,
1 orta boy soğan,
2 diş sarımsak,
1 adet çok büyük olmayan kabak,
1 yeşil veya kırmızı biber,
yarım havuç,
yarım bardak bulgur,
5-6 bardak kaynar su
tuz
Yapılışı:
Klasik yemek yapmak gibi, doğradığınız biberi,soğanı,sarımsağı yağda kavurup, üstüne tekerlek doğradığınız havuçları atın kavurun. Küp şeklinde doğradığınız kabakları da atıp 5 dk çevirdikten sonra kaynar suyu, bulguru ve tuzu ekleyin. Suyu az gelirse, biraz daha kaynar su ekleyin.
Sarımsak tadı bu çorbaya çok yakışıyor, lezzet veriyor.
Ben clipso düdüklüde yaptım, 5 dak.da oldu. Blendırdan geçirmeyi pek sevmem ama geçirmek gerekiyordu biraz daha çorbaya benzmesi için. Havuçlar kaybolunca hemen blendırı kapattım, çok fazla blendırda tutmak çorbanın tadını değiştiriyor.
Afiyet olsun.