Ekleyen : busra
Tarih : 2011.04.11 17:36:27
Sağlık ve gıdalar

Antibiyotik Direncimiz Batıdan 4 Kat Fazla


Sağlık ocağında dr. olarak görev yapan bir arkadaşım anlatmıştı:

"Çocuklar öksürmeye başlayınca anneler getiriyorlar çocuğu daha yeni öksürmeye başlamış bir panik bir telaş diyorlar ki: Hafif öksürük başladı, hemen getirdim başlamadan bitsin öksürmesin.

Ben de içimden diyorum ki öksürsün öksürsün. Ama anneye söyleyemiyorum, hafizanallah çocuğunun canına kast ettiğimi falan düşünecek.

Çocuğa öksürük şurubu vererek anneyi ikna edebilirsem şanslıyım. Onu eczaneden kendim de alırdım diye düşünüyorlar bazen."


Bizim annelerdeki hastalık başlamadan bitsin isteği bence hastalıkları tanımamak ve gözünde çok büyütmekten kaynaklanıyor. Bir de pipirikli babaların annelere "sen bu çocuğa bakmıyor musun" imasındaki yaklaşımlarından.

Sitede bir çok ağır hastalığı antibiyotiksiz nasıl atlattığımızı daha önce çok anlattım. Antibiyotikler çocuğu görünüşte iyi yapıyor, ama "görmediğimiz içeride" çocuğun hastalıklara karşı direncini kırıyor ve vücudu çok zayıflatıyor..

Dünya sağlık örgütü de antibiyotik direncinin görülmemiş düzeye ulaştığını ve hiç bir ilaca cevap vermeyen organizmaların görülmeye başlandığını anlatmaya başlamış:

http://www.haberturk.com/saglik/haber/619085-antibiyotik-direncimiz-batidan-4-kat-fazla
Bu yazı 1126 kez gösterilmiştir.
Yorum yazmak için GİRİŞ »
demirfiliz 2011.04.19 tarihinde dedi ki :
aynen bizim doktorumuz da öyle diyor anne babalar doktor ilaç yazmayınca tatmin olmuyor ilaç içirince önce kendileri rahatlıyor diyor...biz ilaç sevmiyoruz deyince keşke herkes sizin gibi olsa demişti bundan 3.5 yıl önce:) gerçekten gerekliyse içiriyoruz tabi yanlış anlaşılmasın ilaç sevmiyoruz diye çocuğa hastalık çektirilmez göz göre göre değil mi?
size facebook ta bahsettiğim doktorun linkini ekliyorum, doktorun makalelerini tüm annelere okumalarını öneriyorum...ne kadar gereksiz ilaç tüketiyoruz hastalıklar hakkında ne kadar bilgisiziz ve asıl doktorlar ne kadar yanlış tanıyla çocuğumuzu ilaçkolik yapıyorlar anlayabiliyoruz...bir de bu sitede doktorun forum u var ordan soru sorabiliyorsunuz ve doktor size kısa net ve yararlı önerilerde bulunuyor...daha önce soru sormuş annelerin yorumlarını ve doktorun cevaplarını da okuyabiliyorsanız siz sormasanız da bu forum aracılığıyla bilgi edinmiş oluyorsunuz...bilemiyorum bana çok güven verdi doktor doğaldan yana çünkü...iyi okumalar :)))
http://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu/1103/hava-degisimleri-ve-cocuklar
bu linkin sağ üst köşesinde doktorun diğer yazıları diye sekme var ordan tüm yazılarını görebilirsiniz...
forum un linki ise bu http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_topics.asp?FID=62&title=cocuk-sag-ve-hastaliklari-uzm-dr-kadir-tugcu
Son Yazılar :
Önemli Konular :
web tasarım deSen
Her hakkı saklıdır © 2010
Kaynak gösterilerek ve aktif (tıklanabilir) link ile alıntı yapılabilir.
Bu site annelik ve çocuk eğitimi hakkında genel bilgiler içerir. Siteden yararlanmak profosyonel yardım yerine geçmez. Kendiniz ya da çocuğunuzla ilgili psikolojik ya da fiziksel sağlık problemleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek alınız.

Süper Balık Tutma Oyunumuz

Çocuklar İçin Çikolatanın Yerini Ne Alabilir?